Расправањето со непознати луѓе од интернет е штетно исто колку и работна исцрпеност

Експерт кој се занимава со синдромот на професионално согорување (синдром на работна исцрпеност) од прекумерен стрес на работа, вели дека овој феномен е многу…

Нема да ви се верува, но постојат: Град на мртви и Град во кој е забрането да се умира

Секој град во светот има нешто што го прави уникатен. Но, некои од нив се толку невообичаени, што многумина понекогаш веруваат дека не постојат.…

Од фрлени маски може да се направи асфалт: дневно се фрлаат скоро 7 милиони маски

Низ целиот свет, секој ден се фрлаат 6,8 милијарди заштитни маски за еднократна употреба, кои обично завршуваат во океаните. Австралиските научници развија материјал што…

Со спиење заработува по 3.000 долари: спиењето го пренесува во живо ( видео)

Популарната тајванска стримерка неодамна крена голема прашина на азиските социјални мрежи откако заработи повеќе од 3.000 долари преку емитување во живо на илјадници нејзини…

Лет над Чернобил – нова популарна туристичка атракција (видео)

Со почетокот на пандемијата на Ковид-19, сопреа летовите, па многу многу авио компании да одржат некаква финансиска стабилност, реализираат таканаречени „летови кои не одат…

Основачот на Твитер на 15 години направил софтвер, а на 30 станал извршен директор.Сега е синоним за луксуз

Директорот на оваа мрежа со кратки пораки, Џек Дорси, е вистински пример за луксуз. Тој е познат како контроверзен лик кој поради изјавите, начинот…
Menu