Доколку сакате годишниот одмор да го користите во септември, ви го препорачуваме Санторини

Препознатливи куќичките од бел камен со плави покриви, познато како едно од 10 те најромантични дестинации во светот, станува збор за островот Санторини.

Santorini blue dome churches, Greece

Овој остров кој се смета за еден од најубавите во Грција, е дел од групата на острови Киклади во Егејското море. Овој остров е луксузно монденско место на кое летуваат многу познати личности од светот на модата, спортот, политиката, филмската индустрија. Овој остров е омилена дестинација на многу мина преку целото лето, но доколку сакате навистина да се одморите и да уживате, без да се туркате тогаш како период за да одмарате тука одберете го месец септември. На крајот од летната сезона времето сеуште е многу топло, сончево, а водата е совршена за пливање. Температурата на водата најтопла е во периодот од Август и Септември, меѓутоа доколку е потопло можете да пливате и во мај и октомври.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *