Како вашите чорапи повторно да бидат бели?

Сите знаеме колку е тешко белите чорапи, навистина да останат бели и колку брзо тие примаат сивкаста нијанса.

Пред да ги фрлите и да одите да си купите нови, добро е да се обидете со трик за кој интернетот полуде.

Подготвите ловоров лист и прелијте го со врела вода, и во таа вода фрлите една таблетка за машинско перење на садови.  

Кога таблетката ќе се растопи, чорапите потопете ги во овој раствор и оставете ги да стојат 24 часа, се додека не се изгуби сивата боја, а водата да потемни.

После ова уште еднаш исперете ги на вообичаен начин односно на 40 или 60 степени во машина за перење по што ќе бидат како нови.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *