(ФОТО) Дојранско Езеро, Вардар и Егејско Море на една фотографија

На социјалните мреѓи се шири оваа фотографија снимена од авион, на која истовремено се гледаат Дојранското Езеро во неговата целина, во средината може да се види змиестиот облик на реката Вардар и во горниот лев агол од фотографијата може да се види Егејското Море.

Вистинска среќа е што временските услови дозволиле да се сними оваа неверојатна и веројатно единствена фотографија штог о доловува сето ова.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *