Во мозокот на аутистичните пронајдени високи количини алуминиум, но како стигнал таму?

Студија објавена во почетокот на 2018 година идентификуваше многу високи количини на алуминиум во мозокот на повеќе луѓе со аутизам.

Знаеме малку за тоа каде тешките метали, што се користат како засилувачи во вакцините, завршуваат во телото. Сега знаеме дека инјектираниот алуминиум не излегува од телото како при внес на алуминиум од други извори. Кога се инјектира – завршува во мозокот, објави odnaszanas.com.


     Истражувањето е направено со петмина испитаници, четири мажи и една жена, сите на возраст од 14 до 50 години. Мозоците на сите нив содржеле небезбедно висока концентрација на алуминиум, споредено со пациенти со други заболувања, кај кои висока концентрација на алуминиом во мозокот е вообичаена. Таква, на пример, е Алцхајмеровата болест.

      Секако, ова придонело истражувањето да не го добие заслуженото внимание поради малиот број испитаници, ама тоа не е сосема валиден аргумент, ако се знае причината зашто ова истражување е спроведено. Како што е цитирано во него, неодамнешни истражувања на животни, објавени изминатите неколку години, ја подржуваат силната врска меѓу алуминиумот и алуминиумските адитиви во вакцините и нарушувањата од спектарот на аутизмот.

Истражувањата, исто така, покажале дека инјектираниот алуминиум не може да се исфрли од телото и може да се детектира во мозокот дури и една година по инјектирањето. Откако ова е кажано, да кажеме и дека, кога внесуваме алуминиум од извори како што е храна, телото успева да го исфрли, но постои праг. Важно е да се признае дека алуминиумот најден во мозокот може да се должи на алуминиумските адитиви во вакцините. Ова последно истражување откри присуство на алуминиум во мозочното ткиво, а и тоа каде завршува алуминиумот. Ова истражување спроведено на луѓе се надоврзува и ги поддржува наодите од истражувањата со животни.

Текстот во целост на: odnaszanas.com

ото: F resh Press portal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *