Со темно чоколадо – победете ја депресијата!

Во склоп на истражувањето спроведено на 13.626 лица  кои изеле само 15 грама темно чоколадо имале 70 % помала веројатност да пријават симптоми на депресија. Освен тоа  својството на темното чоколадо има слична комбинација со канабисот тврдат од лондонскиот универзитет.

Сложената комбинација на флабоноиди во темното чоколадо на многумина можат да им помогнат во борба против депресијата.

Др. Џексон тврди – Потребни се дополнителни истражувања со цел да се објасни причините и последиците поради недостаток на црно чоколадо во организмот.

На крајот да додадеме дека со чоколадо или со било што друго нe  треба да се претерува, затоа што ќе се одрази на вашата линија . Јадите се во нормални количини, а чоколадото нека биде десерт со која ќе се наградите после здрав оброк.

фото: Sada El balad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *