(ФОТО) Чудо во Црна Гора, иконата на Богородица пушти солзи

Копија на иконата на Богородица која се наоѓа во храмот Свети Јован Владимир во Црна Гора, вчера заплака.

Иконата веќе извесно време мироточела по малку, а синоќа заплакала за што сведочат и фотографиите кои кружат на социјалните мрежи. Храмот Свети Јован Владимир во Бар е најголемата соборна црква во Црна Гора, а трет по големина православен храм во светот.

фото: Твитер Милош Периќ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *