(ВИДЕО) Тони Ан-Синг од Јамајка е новата „Мис на светот“

Убавицата од Јамајка, Тони Ен Син е прогласена за Мис на светот за 2019-та година, денеска во Лондон. Круната и ја предаде манекенката од Мексико, Ванеса Понсе де Леона, минатогодишната најубава жена на светот.

Последен пат оваа титула ја понела девојка од Јамајка во 1993 година.

Прва придружничка е прогласена Офели Мезино од Франција, додека трето место зазеде Суман Рао од Индија.

фото: Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *