(ФОТО) Дали знаете кои се најскапите парфеми во светот?

Најскапите примероци на парфеми во светот ги задоволуваат и другите сетила, покрај мирисот. Шишенцата се така прецизно направени од најскапи кристали и злато, со што ја оправдуваат цената од од над сто илјади долари.

За „Clive Christian“ парфемот велат дека е вистински скапоцен камен и скапоцен прибор за кралицата Викторија која го има секогаш на себе. Тој е мешавина од цветови од целиот свет, а кристалното шишенце на кое има 24 каратно злато има втиснат печат со дијамант во средината. Цената на овој примерок е 215 000 американски долари.

„Paco Raban 1 milion luks“, е примерок од 18- каратно злато и има чист, луксузен ексцентричен мирис од многу ретки примероци и се наоѓа втор на листата на најскапи парфеми во светот. Чини  57 000 американски долари, а спакуван е во многу раскошен куфер со златна боја со дијаманска круна на врвот. Дизајнот го измислил Лоренс, а парфемот е достапен само за одбрани купувачи.  

Style: “Porcelain pastel”

„Ora Ito“, парфемот е нешто поефтин од „ Paco Raban“, од 45 000  долари.  Мирисот го одбрал најпознатиот ИТО, син на најпознатиот париски модни дизајнер Паскап Марабито. Овој парфем е на третата позиција на најскапи парфеми.

„Les Larmes Sacrees de Thebes of Baccarat“ е парфем  со мирис на дрога или парфем фанатик. Едноставно мирис на ориентално заведување . Создаден е од див јасмин, бибер, килибар, мошус  и многу други тајни состојки.Шишенцето не толку атрактивно. Тоа е во облик на пирамида , изработено е од скапи огледала и чини 6 800 долари.

„Notorius – Ralph Lauren“, парфемот се наоѓа петти на листата на најскапи парфеми. Иако „Ralph Lauren“, повеќе е познат по гардероба ,овај парфем го има освоено светот. Тој е спој на мирис на рибизли, чоколадо и мошус. Спакуван е во шишенце и чини 3 540 американски долари.

фото: www.luxlife.rs/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *