Јапонија се подготвува за воведување на 6Г мрежа

Јапонската влада донесе одлука да ги започне подготовките за воведување на шеста генерација (6G) мобилна мрежа, со намера да ја започне оваа ултра брза мрежа во Јапонија во 2030 година.

За таа цел е основан стручен совет, во кој се технички експерти, претставници на приватни компании и на надлежни јавни установи а нивна задача е да разработат комплетна стратегија за преминувањето на новиот формат.

Комуникацискиот систем од петата генерација (5G) оваа пролет во Јапонија ќе биде воведен во широка употреба.

Широка употреба на системот „6G“ се очекува посебно во автономните возила без возачи.

фото: Preporucamo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *