Жан Пол Готје за последен пат се поклони пред публиката, ја одржа последната ревија

Познатиот француски моден кратор Жан-пол Готје вчера после 50 годишна кариера за последен пат претстави колекција на висока мода. Спектакуларното шоу се одржа синоќа во театарот Шателе во Париз и негови креации, меѓу другите, носеа Бела и Џиџи Хадид, Ирина Шајк, Вини Харлоу, Јасмин Ле Бон, Роси де Палма и Парис Џексон.

Готје сепак вели дека во високата мода ќе подолжи со нов концепт, ќе остане во модата „на некој начин“.

фото: BIGportal.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *