(ВИДЕО) Јапонски бенд ги пее „Македонско девојче“ и „Нишка бања“

Бенд од Јапонија воодушевен од музиката од балканот. Тие ја изведоја песната „Македонско девојче“ . Снимката на youtube е од 2012 год. Да се надеваме дека од тогаш до сега имаат снимено уште некоја уваба македонска песна.

Покрај „Македонско девојче“ , јапонскиот бенд ја изведе и песната „Нишка Бања“ и речиси цела песна ја испеаа на српски јазик. Нишка бања е снимена годинава. Еве како звучи …

фото: Dnevnik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *