Која е смислата на животот, Мерил Стрип објаснува кратко и јасно

Легендарната актерка Мерил Стрип низ само шест реченици успеа да ја објасни смислата на животот.

1. Оној кој е задоволен со себе не се споредува со другите.

2. Оној кој не се споредува со другите не е завидлив.

3. Оној кој не е завидлив, не е огорчен.

4. Оној кој не е огорчен, е среќен.

5. Оној кој е среќен ќе знае како да усреќи некој друг.

6. Оној кој себеси и некој друг усреќува, ја открил смислата на животот, без да ја бара.

извор: СРЕЌА.МК

фото: Wikipedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *