Хрватски научник израчуна колкава е веројатноста да заболите од коронавирусот

Хрватскиот научник Игор Штагљар, специјализиран на подрачјето на молекуларна биологија, на многу едноставен начин преку статистика се обидува да ја

Read more

(ВИДЕО) Aлармaнтнa е состојбата со Преспанското езеро, се отвори пoнорот „Казан“

Вистинска еколошка катастрофа се случува во Преспанското езеро, откако дното на езерото во својата најдлабока точка пресуши. Инфомакс објави снимката

Read more