Чудесната масажа која може да го излекува секој орган, многу е едноставна може да ја направите дома

Во традиционалната ориентална медицина постои еден древен ритуал, кој според исцелителите е способен да ги излекува сите болести. Процедурата треба да се практикува секојдневно, а притоа се прави многу лесно.

Исцелителот нанесува ориз на подот, а пациентот треба да направи 2000 чекори, одејќи врз оризот. Треманот се повторува секој ден до целосно заздравување на личноста, Објави опуштено.мк.

Според законите на источната медицина, стапалата се огледало на телото, односно на нив постојат точки кои се одговорни за правилното функционирање на секој орган.

Еве како да ја направите чудесната масажа.

Земете пар чорапи и во секој од чорапите поставете голем грст ориз. Следно, облечете ги чорапите и започнете да се движите низ вашиот дом. Илјадите зрна ориз непрекинато ќе ги стимулираат и така ќе ги зајакнат и обноват нервните завршетоци.

Оваа акупресурна масажа воедно ќе го подмлади вашето тело и ќе му даде многу повеќе енергија.

извор: Опуштено

фото: Šibenik IN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *