Канаѓаните со генијална идеја: Ги споиле старечките домови со домовите за деца без родители

Во Канада дошле до генијална идеја да ги спојат старечките домови со домовите за деца без родители. Резултатот бил фантастичен. Полн погодок. Старите луѓе добиле „внуци“ за кои се грижеле, а децата ја почувствувале љубовта и вниманието кои им недостасувале во домовите. 

Ова е пример кој треба да го применат и другите земји ширум светот.

фото: Архива

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *