Се зголемува бројот на излекувани деца од малигни заболувања

ФБ статус на министерот за здравство Венко Филипче:

Три годишната Влера ја победи леукемијата! Најсреќен сум кога ги враќаме насмевките на нашите најмали. Се зголемува бројот на излекувани деца од малигни заболувања. На клиниката за детски болести работи посветен и стручен тим кој го дава својот максимум за подобро здравје на нашите деца, на нашите најмали борци!

Фото: ФБ Венко Филипче *Фотографиите се одобрени од родител

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *