(ВИДЕО) Ава девојчето родено без бедрена коска ги направи првите чекори

Брачниот пар Џенифер и Мет Хејс решиле да ја посвојат Ава, и покрај тоа што девојчето било родено без бедрена коска. Таа е родена во Кина, по што родителите ја дале на посвојување во Америја затоа што нејзините родители сметале дека тоа е единственото место каде што може да ја добие медицинската помош што и треба.

Кога лекарите првпат започнале да ја лекуваат,не биле сигурни дали ќе може да победи барем една од тие дијагнози.

Но, кога се роди нејзиниот мал брат Харви, Ава станала поотворена. Тие многу се зближиле и Харви започнал да ја инспирира Ава да истражува што може да направи.
Како што Харви напредувал и успевал во разни работи, така Ава се борела да го стори истото.

Неодамна, Ава таа целосно шокирлата сите кога ги направила своите први чекори.

фото и видео: Интасграм

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *