(ВИДЕО) како се пренесува коронавирусот? Што да направите за да не го ширите

Владите во светот донесоја низа мерки преку кои се обидуваат да го спречат ширењето на корона вирусот. Во меѓувреме се појави видео кои најсликовите објаснува како се шири вирусот и што треба да направите за да се стопира ширењето на истиот.

фото: The New York Times

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *