Монклер донира 10 милиони евра донации за борба против коронавирусот во Италија


Италија во моментот е една од најтешко погодените земји во светот од страна на коронавирусот, а многумина веќе придонесоа за борба против ширењето. Прада неодамна донираше опрема за здравствена заштита на три од болниците во Милано, додека модниот дизајнер Џорџо Армани вети 1,25 милиони евра на различни италијански власти, како и на разни болници низ целата нација. Сега следува донацијата на Монклер, која донира 10 милиони евра за да му помогне на најлошиот регион на Ломбардија. Парите ќе одат за изградба на нова болница дизајнирана специјално за лекување на пациенти со коронавирус во областа.


„Милан е град кој ни даде необичен [живот]“, рече претседателот и извршен директор на Монклер, Ремо Руфини. „Не можеме и не смееме да го напуштиме. Секој е должен да му го вратиме на градот она што досега ни го даде. Им искажав на советникот Џулиу Галера волја да работиме на овој одличен проект од моментот кога се замисли и сега кога постојат разумни сигурност за изводливоста, ние сме подготвени да го поддржиме. Сигурен сум дека тимот на Регионот Ломбардија, исто така олеснет од искуството на Гвидо Бертоласо [кој се советува со гувернерот на Ломбардија, Атилио Фонтана], може да донесе оваа голема иницијатива да стане реалност што е можно поскоро. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *