Ники Минаж стана првата женска рап звезда со заработени над 100 милиони долари.


Ники Минаж штотуку ја направи историјата како најбогатиот женски рапер што некогаш живеел, надминувајќи нето вредност од над 100 милиони американски долари. Уметникот има многу успешна кариера во текот на многу години, па затоа овој подвиг можеби не е толку големо изненадување.


Иако раперот допрва треба да даде коментар, веста се појави кога Young Money, музичката продукција на Ники, објави преку Твитер портрет на уметникот со наслов во кој се наведува информацијата. Во септември, уметникот го најави своето пензионирање од музика, но подоцна следеше со функција на синглот „PnB Rock“ „Fendi“, заедно со Murda Beats. Само минатиот месец, Ники ја објави својата контроверзна песна „Yikes“ како прво издание на 2020 година. Со нападот на нејзините музички успеси, патот на уметникот кон богатството изгледа како светла како и секогаш.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *