CFDA ги одложува модните награди 2020 година


Како што продолжуваат напорите за спречување на протокот на коронавирус, Советот на модни дизајнери на Америка (ЦФДА) ја одложи својата церемонија на годишни награди за 2020 година. Така, една од најголемите модни настани на Америка, заедно со сега веќе откажаната Мет Гала, е сега надвор од календарот, за сега.


Претседателот на ЦФДА, Том Форд, и претседателот и извршен директор Стивен Колб дадоа комбинирана објава заедно со одборот на ЦФДА дека настанот сега е одложен, а не откажан. Номинациите за дизајнери, наводно, ќе бидат презакажани за подоцнежен датум. Ревидираниот датум за настанот, најверојатно, ќе биде избран подоцна, бидејќи ЦФДА „продолжи [за да ја следи тековната состојба“. Првично, наградите беа закажани за 8 јуни во јавната библиотека во New York.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *