Принцот од Монако заразен со корона вирус.

Принцот Алберт Втори е еден од најбогатите висечества во светот, со средства вредни повеќе од 1 милијарда американски долари, кои вклучуваат земја во Монако и Франција. Иако принцот Алберт не ја поседува принцовата палата на Монако, тој поседува свои акции во Société des bains de mer de Monaco , кој работи со казина во Монако и други земјишта наменети за забава во престолнината.

„Индипендент“ пренесе а кралската палата објави дека принцот Алберт Втори е позитивен на новиот корона вирус.Во соопштението се наведува дека неговата состојба не е воопшто загризувачка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *