Patek Philippe, Audemars Piguet & Hublot привремено ги затвораат своите работилници.


Patek Philippe, Audemars Piguet & Hublot се последните три компании за часовници кои најавуваат привремено затворање на фабрики и суспензија на неговото производство во светло на неодамнешното брзо ширење на коронавирусот (СОВИД-19) во Швајцарија. Оваа вест следи зад објавата на Ролекс дека нејзините фабрики ќе бидат затворени до 27 март во очекување на „еволуцијата на епидемијата“.


Патек Филип даде соопштение, како што е соопштено од WWD, дека ги затворило своите „производствени места и седиштето почнувајќи од среда, а ќе трае до 27 март“ и продолжувајќи по е-пошта: „Зачувувањето на безбедноста на сите во секое време ќе ни помогне нам да се снаоѓаме во овој предизвикувачки период и со тоа можеме да придонесеме за стабилизирање на ситуацијата, со надеж дека ќе можеме што поскоро да се вратиме на нашите активности “. Покрај тоа, луксузната часовничарка објави на Инстаграм дека „одлучила привремено да ги суспендира [нејзините] месечни пораки на Инстаграм на 18-ти секој месец“.


Во соопштението на Твитер, Аудемарс Пигует напиша: „Во овој период на неизвесност, безбедноста на луѓето останува во срцето на нашите приоритети. Затоа решивме да ги затвориме нашите места за производство на Швајцарија, како и некои наши канцеларии и бутици во различни земји до крајот на март. “


LVMH, во сопственост на Hublot, исто така, преку Инстаграм објави дека на неодредено време ќе ги затвори своите работилници : „Поради глобалното ширење на COVID-19, како мерка на претпазливост и со цел да се заштити здравјето и благосостојбата на нашите вработени и нивните семејства, решивме привремено да го затвориме производството на производите, до понатамошно известување. Уверени сме во нашата способност колективно да се кренеме за да излеземе во пресрет на новите предизвици и заедно ќе ја надминеме оваа криза “.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *