Баленсијага претстави 3 нови модели на очила.


Баленсијага го продолжува трендот на ретро-футуристички очила со пуштање на очила за сонце од шик правоаголник, појавувајќи се во сина, сребрена и црна боја.


Овие парови дизајнирани од Демна Гвасалија изгледаат на 1990-тите, испорачувајќи три основни компоненти: обоени леќи, ситни рамки и база на ацетат. Дополнителни ознаки за дизајн во 90-тите години вклучуваат мала форма на мачкини-очи каде леќите трепкаат на страните, како и потписот „ББ“ во средина.

Брендирањето „ББ“ е изработено од метал и е придружено со збир на видливи завртки од двете страни на рамката. Очилата на Баленсијага не се само за изглед, бидејќи тие нудат 100% заштита од UVA и UVB зраци во нивните леќи. Погледнете ги сите три понуди за очила за сонце од Баленсијага во галеријата погоре.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *