Канје Вест им нуди илјадници оброци на оние кои биле погодени од Коронавирус.


Пандемијата на коронавирус не запира, Канје Вест одлучи да донира на разни добротворни цели во неговиот роден град Чикаго и Лос Анџелес, помагајќи да се обезбедат илјадници оброци за оние кои се погодени од распространетата појава.


Во неговиот роден град, Вест дониравте на „Ние жени овластени“, организација предводена од Јосефин „Мајка“ Вејд која им даваше три оброци на ден на овие лица за време на пандемијата, специјално за поддршка на стари граѓани на јужната страна на Чикаго. Добротворната организација работи во склад со јужното готвење на Јосефин, уште една од организациите на Вејд која располага со целосно оперативен сервисен центар за испорака на храна, при што неговите возачи нудат дополнителни велнес-услуги на постарите лица.
„Денес кога го добив тој повик, Канје Вест сакаше да им помогне на старите лица во Чикаго и тој го одбра родниот град во Јужната страна, неговата стара населба, јас останав без зборови“, сподели Вејд откако слушна за донацијата на Западот. „И во еден телефонски повик, во еден момент денес, нашиот свет беше сменет“.

Вест подеднакво донираше на добротворната организација „Ехо Парк“, Центарот за соништа во Лос Анџелес, организација која е отворена седум дена во неделата, обезбедувајќи услуга за јадење „погон“ за оние кои се погодени од пандемијата на коронавирус. Непрофитабилно хранат приближно 7.000 оброци дневно и се очекува наскоро да го засили своето производство до 9000 оброци дневно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *