Видео „Урбана изолација“ на Расел Хаустен го замислува скејтбордингот за време на пандемија


Во 2014 година, на режисерот Расел Хестон му беше дадена Црвена камера како дел од видео сериите „  The Berrics REDirect  “ Во едно оригинално уредување под наслов Урбана изолација, Хестон го замислил Лос Анџелес целосно лишен од живот, освен за еден скејтбордер без рута.

Во морничавиот, три-минутен клип се наоѓа осамениот скејтер кој крстаре на автопатите и улиците низ градот на Ангелите. Краткиот филм на Хоутон некаде се одразува на огледалото што денес се случува на јавни места по избувнувањето на коронавирусот – со поголемиот дел од најголемите градови во светот, како што се Њујорк, Токио и Венеција.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *