Уметниците илустрираат како да се справиме со пандемијата на коронавирус

„Ширењето хистерија или страв е исто толку опасно како заразата“.


Бидејќи глобалната пандемија на коронавирус продолжува да ескалира, ние продолжуваме да усвојуваме нови упатства поставени од нашите влади, ЦДЦ и Светската здравствена организација за да се спречи ширењето на КОВИД-19. Без разлика дали ги миете рацете темелно за 20 секунди или минувате низ социјални мерки за оддалечување, како да работиме од дома за да избегнеме контакт со другите, ова се основни мерки на претпазливост за да се запре и спречи ширењето на коронавирусот.


Постојат многу информации што кружат на Интернет за најдобрите практики за да се намали ризикот од фаќање или ширење на вирусот – некои точни, а некои не. Како што продолжува кризата, ние нарачавме уметници да помогнат во илустрацијата на некои од начините со кои тие ракуваат со вирусот и се чуваат безбедни. Од илустрациите што покажуваат заштитна опрема до избегнување на јавниот транспорт, овие ексклузивни дела од уметниците од целиот свет покажуваат како да управувате со оваа нова ера заедно со мислите на уметниците за тоа како тие би се справиле со пандемијата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *