Прада ќе произведе 80.000 медицински облеки и 110.000 маски за здравствените работници


Со сите предмети доставени до 6 април.

Откако донираше комплетни единици за интензивна нега во некои од најголемите болници во Милано, италијанската куќа Прада објави уште една обврска да помогне да се запре ширењето на коронавирусот. Прада сега откри дека е предвидено да произведе 80.000 медицински комбинезони и 110.000 маски кои потоа ќе бидат наменети за здравствените работници. Овој потег доаѓа по барање за помош од регионот на Тоскана.

Комбинезоните и маските се доставуваат секојдневно на здравствените работници низ целиот регион, при што целиот број ќе биде доставен до 6 април. Сите предмети се произведуваат во фабриката Прада во Монтоне, која куќата ја чува отворена за оваа намена. Прада исто така се заблагодарува на „поддршката на мрежата на италијански надворешни добавувачи“ за помошта во оваа иницијатива.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *