(ВИДЕО) Доктор Жан Митрев советува: „Маските не ве штитат, не излегувајте и инхалирајте се“

Доктор Жан Митрев со свои препораки за спречување на коронавирусот.

Тој препорачува на ова студено време никако да не се излегува надвор, бидејќи така вирусот полесно стигнува до белите дробови, но и препорачува секојдневна инхалација на било кој наш омилен (врел) напиток, па макар тоа и да е виски.

Никако не треба да се прави никаква физичка активност надвор. Зошто? Затоа што со било која физичка активност, движење, шетање надвор му го олеснуваме патот на вирусот за спуштање до белите дробови. Затоа, јас би препорачал, покрај изолација и седење дома, никако вежбање надвор, било какви спортски активности, било каков напор, затоа што сето тоа може да го убрза процесот на инфекција“, вели доктор Жан Митрев.

Во продолжение видео обраќањето на доктор Жан Митрев.

фото: Prtsc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *