Гучи најавува донација од 2 милиони евра за борба против пандемијата КОВИД-19


„Тоа е повик на кој решително реагираме“.


Gucci е најновиот што се приклучи на низата брендови кои нудат своја поддршка во пресрет на COVID-19. Италијанската етикета објави дека планира да донира 2 милиони евра како за локалните, така и за глобалните кампањи за собирање на средства.

Средствата ќе бидат поделени на две одвоени донации од 1 милион евра. Локално, Гучи ќе додели една од донациите на италијанскиот Оддел за цивилна заштита (Protezione Civile) во партнерство со Интеса Санпаоло. Според тоа, Protezione Civile ќе ги распредели парите соодветно на „здравствените услуги на земјата и организациите кои управуваат со итни случаи, со создавање нови легла на ИЦК како приоритет“.

Да се ​​фокусираме на глобалните напори, втората донација на Гучи ќе биде насочена кон Фондот за одговор на солидарноста на Фондацијата на Обединетите нации. Фондот, кој директно ја поддржува Светската здравствена организација (СЗО), е насочен кон следење, разбирање на ширењето на вирусот и забрзување на развојот на вакцините, меѓу другите области.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *