Maison Margiela дава нов третман на моделот “Vintage Graffiti”

Откако ја преработи својата иконска Future патика во модерна форма на сандала за летните месеци пред тоа, Мејсон Маргиела се здружи со луксузната малопродавачка мрежа Митреза за да ги отвори своите машки патики “Vintage Graffiti” . Ексклузивно пред да ја пушти во продажба се гледа во омилената силуета на француската куќа, Реплика, која за прв пат беше прикажана во својата презентација пролет / лето ‘99, обновена со ретро, ​​инспириран дизајн.

Реплика еден-на-еден вид се карактеризира со ракописни натписи и илустрации во разиграна, целосна верзија. Француски фрази, како што се “Mon Amie,” “Je t’aime” and “Je Pense” го украсуваат горниот дел, заедно со цртежи на стрели, дизајни на цик-цак и знаци на фунти. Црното мастило и ознаките со темно сино пенкало се во спротивност со пригушената бела и сива горна патика, додека белата боја го опфаќа гумениот ѓон – продолжувајќи со улицата на патиката што е инспирирана од уметноста.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *