Вирџил Аблох го дизајнира приватниот авион на раперот Дрејк

Дизајнерот го претстави изгледот на Инстаграм


Вирџил Аблох во својот последен дизајнерски потфат го дизајнира приватниот авион во сопственост на канадскиот рапер Дрејк. Дизајнерот креативен сподели преглед на авионот претходно денес на Инстаграм, откривајќи авион насликан со дизајн на облак, кој потсеќа на насловната страна на албумот на Дрејк, Nothing Was the Same 


Аблох сподели три фотографии од авионот, при што привлекува внимание моторот со печат „AIR DRAKE“ и потпис на марка „ABLOH“ на кабината. Едно од крилјата има слика на среќна маска, иако останува да се види дали на другото крило му е дадена тажната верзија.

Проектот му дозволува на Аблох да се пофали со својата диплома за градежништво, што дизајнерот ја завршил во 2002 година како студент на додипломски студии (иако како што забележува Вог, тој, наводно, ја прескокнал дипломската за да се состане со директорот на Канје Вест во тоа време).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *