Фејми Даут од „Медена земја“снима документарец во Вухан, еве што порача во видео обраќањето

Еден од двајцата директори на фотографија на македонскиот документарец „Медена земја“, Фејми Даут е во Вухан, Кина, од каде почна епидемијата со коронавирусот.

Тоа го потврди за „Само Прашај“ доловувајќи ја атмосферата за тоа каков е животот во местото каде се појави Ковид-19. Град е затворен од 28 јануари, а дури денеска делумно се ослободи од строгите рестрикции.

Во видео јавувањето камерманот го опишува Вухан како град на духови под изолација на кинески начин: со задолжителни маски и ракавици, танцувања на отворено за да се подигнува духот и чување на сопственото и здравјето на другите.

Со филмската екипата се единствените странци во деветмилионскиот град кој е затворен од 28 јануари.

фото:prtsc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *