Apple iPhone 9 може да излезе во продажба Април 2020


Моделот со поволна цена може да стартува до средината на месецот.


Според некои информации во индустријата, iPhone 9 со поволна цена може да се појави до средината на април. Со пролетното лансирање што веќе го навестија експертите за протекување, најновите вести не само што ги потврдуваат шепотењата, туку нуди и специфични датуми.


Како што е наведено од „Форбс“, добро ценетиот аналитичар на „Епл“, Jon Prosser, проценува настан за лансирање за 15 април, додека телефонот, всушност, ќе дебитира кај малопродажниците на 22 април. Интересно е што ова е подоцнежен датум отколку што неодамна излегоа информации за тоа дека iPhone 9 ќе стигне на полиците на проданивците и тоа Април 5-ти.

Датумот на објавување на iPhone 9 ќе му помогне на технолошкиот гигант ; iPhone 12 можеби нема да ја види светлината на денот до 2021 година. Првично, се очекуваше да бидат објавени и дебитираше во септември 2020 година, но експертите предвидуваат дека тековната здравствена криза ќе го одложи пристигнувањето до следната година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *