Новата продавница на BAPE & COMME des GARÇONS во Осака


Денес, BAPE ја отвори својата продавница BAPE – COMME des GARÇONS во Шинсаибаши, Осака. Со своите ентериери дизајнирани од светски познатиот моден дизајнер Реи Кавакубо, новата продавница означува прв пат да се отвори малопродажен простор за БАПЕ во COMME des GARÇONS. По влегувањето, посетителите се сретнуваат со фамилијарните APE HEAD и BAPE CAMO на sидовите на продавницата. Спротивно на тоа со задебелените зелени, кафеави и жолтеникави бои природните дрвени полици го сочинуваат составот на ко-брендирани производи – прва соработка помеѓу двете марки.


BAPE & COMME des GARÇONS Осака отелотворува дизајн што е во спротивност со претходните BAPE продавници, нудејќи карактеристичен ентериер базиран на бело. Просторот, кој може да се пофали со елементи како рамки и закривени бели sидови, е комбинација на традиционалното брендирање на BAPE и пософистицирано детализирање на Kaвакубо, создавајќи уникатен простор што се придржува до стиловите на брендот. Во центарот на продавницата е прикажана табела завиткана во шема BAPE CAMO. Дуксеви, торби, патики и капи од колекцијата Coach x BAPE се сместени во продавница, заедно со широк спектар на други производи.

Во продолжение може да ја разгледате внатрешноста на проданивцата

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *