Центарот за дистрибуција на Nike во Мемфис се затвори поради позитивен тест на вработен од коронавирус


Најголемиот магацин на компанијата ќе се отвори повторно по „сеопфатен процес на дезинфекција“.


Nike го затвори својот најголем магацин во Мемфис по вработен кој тестираше позитивно на COVID-19, пренесува непрофитниот Мемфис МЛК50. Центарот за дистрибуција на квадратни метри од 2,8 милиони е најголем на Најк во светот и вработува повеќе од 3.200 лица. Компанијата во моментов е решена да го отвори објектот на 6 април, по завршувањето на ригорозниот процес на дезинфекција.


„Здравјето и безбедноста на нашиот тим секогаш се наш прв приоритет“, сподели Nike во официјалното соопштение. „Ние привремено затворивме еден од нашите Мемфис, Т.Н., дистрибутивни објекти. Во овој период, ние ќе спроведуваме сеопфатен процес на дезинфекција. Наша цел е повторно да се отвориме во 6 часот наутро, недела, 5 април. “


Во средината на март, Nike ги затвори сите свои американски продавници, бидејќи пандемијата продолжува да ги проголтува државите. Покрај тоа што вети 15 милиони амерички долари за борба против коронавирус, гигантот за спортска облека развива и маски за лице и друга опрема за медицински работници.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *