Ново, ажурирање на „Google Maps“ ресторани со услуги за испорака


„Google Maps“ штотуку се ажурираше со нова опција што може да ја олесни нарачката за храна, среде тековната епидемија COVID-19. Корисниците сега можат да видат нагласен список на локални ресторани со услуги за испорака и преземање. Ова следи по ажурирањето „Мешани модели“ воведено во август.


Новата функција е достапна и за корисниците на Android и за iOS, и сè што треба да сторат е да го допрете на екранот еднаш за да го доведете списокот со достапни ресторани. Функцијата е лесна за употреба што го олеснува добивањето храна – луѓето дури можат да нарачаат храна директно од неа, доколку тие деловни активности се интегрирани во апликацијата. Ажурирањето е моментално активно во САД, Канада и Франција, со можност други региони да го следат тоа. Оние што сакаат да ги поддржат местата за храна во локалното соседство сега имаат лесен начин да го сторат тоа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *