Tesla демонстрира како ги прави вентилаторите користејќи делови од моделот 3


Tesla штотуку објави видео од својата инженерска поделба што го тестира својот ново-развиен прототип на вентилаторот. Претежно направен од делови за автомобили од моделот Tesla Model 3, за да се заштедат компоненти за медицинската индустрија, работниот прототип започнува со кислород од болничко одделение да се пумпа во комора за мешање на Tesla каде поминува низ зидно тело и комплет од Model 3 сензори .


Видеото потоа ги носи гледачите до спакуваната верзија каде се контролираат целиот систем преку екранот на допир на Tesla 3 и е регулиран со компјутерот Model 3. Спакуваната верзија исто така содржи резервни системи со автомобилска батерија, резервоар за кислород и компресор на воздухот – дозволувајќи му на пациентот да се префрли без исклучување до 40 минути. Видеото завршува со тоа што тимот вели дека треба да се направи уште многу работа во усовршувањето на машината за заштеда на живот. Погледнете го целиот клип погоре за да видите како производителот на електрични автомобили ја става својата технологија за употреба за време на пандемијата на Коронавирус.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *