The North Face, Vans и други марки донираа $ 1.5 милион амерички долари во напори против COVID-19


Фондацијата VF, приватна организација за грантови, на една од најголемите светски компании за облека и обувки ВФ Корпорејшн, објави донација од 1,5 милиони американски долари за поддршка на локалните заедници низ целиот свет, како тие реагираат на пандемијата COVID-19. Фондацијата и портфолиото на VF на брендовите, во кои се вклучени North North, Vans, Dickies и повеќе, започнуваат кампања за натпревари во заедницата „два за една“, која ќе вклучува дополнителни 500,000 УСД. Корпорацијата ВФ неодамна зеде уште една милијарда американски долари од својот кредитен објект за да ги зголеми ефектите од исклучувањето на коронавирусот и да продолжи да ги плаќа своите работници.

Првичното финансирање на VF ќе обезбеди финансиска поддршка на организации како што се Фондот за одговор на солидарност COVID-19, заеднички напор на Фондацијата на Обединетите нации и Швајцарската фондација за филантропија која ја поддржува Светската здравствена организација во откривање и управување со коронавирусот во земји каде што се потребите најголеми. Други организации вклучуваат Фондација ЦДЦ Фонд за одговор при итни случаи и Фондација за помош на Колорадо COVID-19. Придонесот уследи по ветувањето на VF во февруари од 100.000 УСД за помош на медицинските работници и закрепнувањето во Кина.


Парите собрани преку грант за предизвици во заедницата ќе одат кон ГлобалГивинг, партнер за доделување грантови на Фондацијата ВФ, кој гарантира дека фондацијата ги поддржува организациите кои ги задоволуваат потребите во заедниците каде КФ Корпорејшн има „значајно деловно присуство“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *