Дрејк со поглед на неговиот дом во Торонто

После турнејата низ својата куќа во неодамнешното видео „Toosie Slide“, Дрејк се здружи со Architectural Digest за да даде подобар изглед во неговиот луксузен дом во Торонто дизајниран од Ферис Рафаули. Канадскиот уметник е поставен да се појави на насловната страна на изданието за дизајн, издание од мај 2020 година, и даде неверојатен поглед на тоа што да очекува од магазинот на својот Инстаграм.


На сликите се прикажани огромните размери на куќата, вклучително раскошни ходници и скалила. На друго место, во куќата има соодветни фигури на KAWS Dissected Companion, голем број на дресови на НБА кои се носат со натпревар и колекција на фигурини во собата на киното.


Зборувајќи за куќата, Дрејк изјави за Architectural Digest, „Бидејќи го градев во родниот град, сакав структурата да стои цврсто 100 години. Сакав да има монументална скала и да се чувствувам. Тоа ќе биде една од работите што ја оставам зад себе, затоа мораше да биде безвременска и силна “.

View this post on Instagram

@archdigest @ferrisrafauli

A post shared by champagnepapi (@champagnepapi) on


Тој исто така изјави за списанието за своето омилено место во куќата, забележувајќи ја неговата спална соба од 3.200 метри квадратни и придружува тераси покриени со 1.100 метри квадратни. „Спалната соба е на крајот од ноќта кога доаѓам да се декомпресирам од светот и каде што ги отворам очите за да го искористам денот. Креветот ви дозволува да лебди, тушот ви дозволува да избегате и да ги соберете мислите, а плакарот ве тера да сакате да разговарате со себе додека се облекувате “.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *