НАСА го отвори масивниот архив на видеа, подкасти и е-книги


Со тоа што поголемиот дел од вашето време го поминувате дома сега, нема подобра можност да научите за нови работи, а НАСА се надева дека ќе ви помогне во овој зафат и ќе ве забавува и едуцира.


Сега во живо е масивната база на податоци на НАСА во Домот на едукативниот материјал на агенцијата со видеа, подкасти, е-книги, разни DIY проекти и виртуелни и зголемени патувања за реалност на вселенскиот телескоп Хабл и Меѓународната вселенска станица. Има дури и апликација која ќе ве постави виртуелно на седиштето на пилотот на вселенското летало НАСА.


„Знаеме дека луѓето насекаде, особено студентите, бараат начини да излезат од куќата без да ја напуштат куќата“, рече вонредниот администратор за канцеларијата за комуникации на НАСА, Бетина Инклин. „НАСА има начин тие да погледнат кон небото и да се видат себеси во вселената со нозете засадени безбедно на земја, но нивните имагинации се слободни да ги истражуваат каде и да одиме. Ние ги ставаме овие информации на дофат на раката. Се надеваме дека на сите им требаат неколку моменти да ја истражуваат НАСА дома. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *