Bugatti x Jacob & Co. Chiron Turbillon крие работен мотор со 16 цилиндри


Најновиот колаборативен часовник на Jacob & Co го прикажува постојаното работење на часовникот за правење часовници што го разделуваат светот на инженерството и уметноста. Придружуван од Bugatti, Jacob & Co . Chiron Tourbillon ја преведува хиперавтомобилот Chiron од 3 милиони американски долари во форма на рачен часовник.


Часовникот зазема сличен дизајн со голема тонау форма, како претходниот 110-годишен јубилеј, Твин Турбо бесен часовник, но наместо двојните турбили со три оски, новиот часовник избира за еден агол на турбилон (видлив преку „решетка“ на потковица) ) на позиција 12 часот. Врвот на часовникот пристигнува во форма на минијатурен сафир W16 блок на моторот кој има целосно функционално вратило на коленестото вратило, приклучено на клипните клипови. Со вклучувањето на вистинскиот туркач, моторот се оживува со сите 16 клипови кои отпуштаат 20 секунди. Кога е целосно „поттикнато“, оваа компликација може да се активира три пати.


Подолу на темата Chiron се детали како што се вртат турбо на страната на кутијата што се врти кога се турка функцијата на моторот, мерач на гориво и подлога што се монтира на систем за суспензија што апсорбира шок. Осигурувајќи се дека стеблото на круната е во состојба да се движи со суспендираното движење, беше развиено специјално стебло „погон на картата“. Со цена од 280,000 УСД, секој часовник Bugatti x Jacob & Co. Chiron Tourbillon е направен за да се нарача, така што тој сопственик може да го прилагоди часовникот за да одговара на нивниот автомобил.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *