NOWNESS испорачува отрезнувачки нов краток филм „Портрет на место: Вухан“

Во пресрет на пандемијата COVID-19.


NOWNESS штотуку го откри трезвеното ново видео кое нуди впечаток за градот Вухан во пресрет на пандемијата COVID-19.

Краткиот филм кој трае приближно три минути и 45 секунди и ги прикажува сцените на празни улици и јавни транзитни станици во град со население од 11 милиони. Вухан е затворен од 23 јануари, а неговите жители „застанаа на првите редови на невидена вонредна состојба итна безбедност, што доведе до најголемата карантина во историјата на човекот“. За да се документира ова, заедно се распространи технологијата на беспилотни летала, искрени снимки и информативни звучни преноси, нудејќи ретка слика за моменталната состојба на градот за време на овие чудни времиња.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *