Инстаграм пораките сега може да се пристапат на веб-прелистувачи


Достапно денес ширум светот.

Инстаграм објави дека ќе им овозможи пристап до директни пораки на своите корисници преку веб прелистувачи почнувајќи од денес. Достапноста стапи низ целиот свет утрово, а претходно само за мала група оваа година. Новата функција ќе содржи тастатура со стикери и галерија за прегледување фотографии и видеа.

Кога пристигнуваат на десктоп страницата на Инстаграм, корисниците можат да ја видат иконата за Директна порака во иста позиција од горниот десен агол како и на нашите мобилени уреди. Откако ќе кликнете, сите директни разговори за пораки можат да се видат од левата страна на екранот. ДМ може да се испраќаат директно преку нечиј профил со допирање на иконата за пораки. Известувањата за работната површина исто така може да бидат поставени за директни пораки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *