Фејсбук воведува „Тивок режим“ за мобилен

Помагајќи им на корисниците да постават граници за тоа како поминуваат време на Интернет.


Фејсбук започна функција „Тивок режим“ за мобилната апликација на платформата. Според извештаите, новата функција ќе престане со „повеќето“ од притисни известувања на апликацијата со изземање на законски потребни информации како што се ажурирања за приватност. Кога корисникот ќе ја отвори апликацијата додека тивкиот режим е вклучен, тие ќе добијат потсетник од Фејсбук дека функцијата е сè уште активна. Тивок режим ќе биде достапен за да се префрлаат рачно и на распоредот, обезбедувајќи им на своите корисници слобода да останат подалеку од апликацијата секогаш кога сакаат.


„Бидејќи сите се прилагодуваме на новите рутини и остануваме дома, може да биде корисно поставувањето граници за тоа како го поминувате вашето време на Интернет. Без разлика дали е тоа да ви помогнеме да се фокусирате на семејството и пријателите, да спиете без одвраќање или да управувате како го поминувате времето дома, имаме алатки кои можат да ви помогнат да ја пронајдете вистинската рамнотежа за тоа како го користите Фејсбук “, велат од компанијата во КОВИД- 19 информативни блогови.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *