TikTok вети 250 милиони американски долари за напори за олеснување на COVID-19

Заедно со уште 125 милиони американски долари во рекламни кредити.


TikTok ќе вети 250 милиони УСД за напорите за спасување од COVID-19, според изјавата дадена од претседателот на компанијата. Фондот ќе биде поделен на три напори, Фондот за помош на здравствените херои на „ТикТок“, Фондот за помош на заедниците „Тикток“ и Фондот за креативно учење на „ТикТок“. Парите ќе одат во насока на поддршка на „медицинските работници, наставниците и локалните заедници во првите редови длабоко погодени од глобалната криза“.


Фондот за помош на здравствени херои ќе добие 150 милиони американски долари за медицински персонал, залихи и помош за здравствени работници. Фондот за помош на заедницата TikTok ќе види 40 милиони американски долари, долари за локалните организации во погодените коронавирусни заедници кои им служат на претставниците на корисничката заедница на TikTok како музичари, уметници, медицински сестри, воспитувачи и семејства. На крај, Фондот за креативно учење на „ТикТок“ е предвиден да обезбеди грантови за 50 милиони американски долари за наставници, стручни експерти и непрофитни активности кои работат на напори за учење од далечина. Родителската компанија Bytedance, исто така, објави дека ќе обезбеди простор за рекламирање „во храна“ вреден 25 милиони американски долари за невладини организации, доверливи здравствени извори и локалните власти за споделување на важни информации.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *