Дрејк: Карантинот ми помогна да го создадам мојот нов албум


„Ова е веројатно најголемата музика на која досега сум седел“.


Во текот на викендот, Дрејк продолжи да биде на неговото највидливо место во неодамнешното сеќавање, бидејќи му се придружи на Диди за славна личност за танцување на Инстаграм, во обид да собере пари за здравствените работници кои во моментов се борат со пандемијата на Коронавирус. Суперзвездата на OVO исто така ја искористи можноста да зборува за неговиот претстојен албум, детализирајќи како тешкотиите со долгите карантини доведоа до покреативен фокус и повеќе студиско време.


„Веќе некое време работам на [албумот]“, изјави Дрејк на Диди во разговорот на Инстаграм во живо. „Друга сребрена линија е, кога Бог ќе ве натера да седнете – се сеќавам дека последен пат кога морав да седнам беше кога го искинав лигаментот – и направив одличен албум од тоа. Очигледно, Бог нè има сите внатре во куќата во моментов, така што обемот на фокус што можам да го ставам во овој албум е веројатно поинаков отколку што би било ако би морал да одам низ резиденцијата во Вегас.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *