НБА, наводно, разговара за 25-дневниот план за враќање во кошарката

11-дневно индивидуално вежбање со камп за обука од 14 дена.

И покрај тоа што уште нема никакви официјални вести за точниот датум за враќање на НБА, се објави дека здружението разговара за можен 25-дневен план за враќање во кошарката. Планот не содржи детали за тоа кога повторно ќе започне лигата, но она што се споменува е дека штом се смета дека е безбедно овој спорт да продолжи јавно, ќе бидат потребни приближно 25 дена за играта да почне таму каде што застана – што значи дека доколку НБА лигата се расчисти во јули, ќе треба до август да започнат официјалните игри.


Брајан Виндхорст од ЕСПН коментира дека 25-те дена ќе се состојат од „11-дневна серија на индивидуални вежби, каде што ќе има социјално растојание за одреден временски период, а потоа се надевам дека ако дојде до одобрение дека може да играат пет-на- пет кошарка, 14-дневен камп за обука “.


Со досегашните тимови со околу 13-16 одиграни натпревари во сезоната 2019-2020, нема да има доволно време да се игра конвенционалниот распоред на игри. Наместо тоа, многумина предлагаат враќање директно од плеј-офот. Досега ништо не е одлучено, па ќе биде на НБА лигата да одлучи како продолжува сезоната 2019-2020 по поминување на заканата од Коронавирус.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *