Статуата на Исус Христос во Рио де Женеиро осветлена со портрети на здраствени работници


Статуата Христос Искупителот во Рио де Жанерио, Бразил беше осветлена со портрети на здравствени работници како почит на оние што ги ризикуваат своите животи секој ден да им помагаат на другите за време на пандемијата на коронавирус. Проектирани и врз скулптурата височина од 125 метри, беа пораки на позитивноста, како „надеж“ на различни јазици, заедно со визуелите на медицинските сестри и докторите облечени во заштитна опрема.

Проекцијата се случи изминатата Велигденска недела, откако се обележа по втор пат статуата Христос Искупител се користи за подигање на свеста за кризата КОВИД-19. Минатиот месец, историскиот споменик беше проектиран со знамиња на земји погодени од вирусот вклучувајќи ги и Кина, Соединетите Американски Држави и многу повеќе.


Бразил е една од 14-те земји што известуваат најмалку 22.000 случаи на коронавирус.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *